Saturday, 21 July 2012

nk cita pasal besday aku ~~~

assalamualaikum...
hehe..kepada sesiapa yang membaca blog aku yang x seberapa neh..
lama dah aku x update kan??
x dan n x taw nak update pasal apa..
ni p0n aku rajin sbab curi2 x balik asrama...
.. hehe.. buat jahat skali skal x pa kan??

27-06-1998
tarikh keramat buat aku..
.. besday aku la apa lagi..
nk cita ni
eksited dari tadi lagi nih

... malam sebelum besday aku tuh..
amruna ada abaq kat aku kata dia nak bayaq duit dorm..
.. bendahari la katakan..
dia bagi kat ain 
.. ain bagi kat aku wktu dalam kelas.. aku pon amik duit tu simpan la kotak pensen zip kecik..
malam prep tu amruna mai kat aku, dia kata dia nak duit tu balik..
. aku tanya la sebab apa??
dia kata dia perlukan sngat duit tu..
.. aku pon pi la kat kotak pensel.

jeng jeng jeng
tengok2 duit x dak.... apa lagi amruna marah aq..
aq smpai teriak2 carik duit tu..
depa pekena aku sebenaqnya..

-- bdak laki smua heran tngok aq --
malu kot teriak depan depa..
... bnyak kali aku pusing klas carik amruna rashada..
pnat kot..
dia balik kelas dia gelak kat aku sbab rancangan dia menjadi

JAHAT GILA

esok tu bar dia abq kat aku perkara yang sebenaq..
kejam la..tapi aku sayang depa smua..
hehe

esok tu lam klas bdak laki yg first wish kat aku
AFIQ

afiq mmg bda baek.. dan aku sayang dia sebagai kawan..

waktu nak balik tu.. aku tngah tido..
tiba2 amin kta "bangun"
kononnya cikgu masok la..padahal dak pon
depa nyanyi besday song kat aku..
happy gila tahap baq hang !!

assh ngn mimi kasi aku hadiah teddy bear
besaq kot
 dan aku dapat bnyak hadiah
dari bdak laki pon ada..
serious happy


okay takat ni dulu.. larat nk type dah nih..

kbyeee...


happy besday to me

Friday, 1 June 2012

hai.. aq x taw apa prasaan aq skarang...

assalamualaikum kpada spa yg membaca..
aq x taw apa prasaan aq skarang..

..ada bdak nih nma dia syaffin shah johan..
dia ska kt aq..
siap minx no. tep0n gy...
.. aq x taw nk buat mcm mna..klu aq x bgi takot dia trasa..
aq pikiaq2 balik..klu aq bgi no aq kt dia...
.. aq x syg aq pnya..
aq pikiaq mcm tu ja..

hat sorang lgi tu siap pngge aq 'sayang'
"" geli taw dak ""
nma dia  wan daniel rafiq.. form 5 we..
dia bgi no dia kt aq, sroh aq miss call..
pe kes we..
geli la...

apa2 pon yg trjadi kt aq..aq x akn berpaling tadah..
aq cinta dia sorang ja..
aq harap hg x hmpakan aq...aq setia kt hg ja we..
..aq jgak akn doakan agar hti aq x brubah untuk mencintai hg..

aq syg hg krana ALLAH..
...insyallah aq x akn brubah hti untuk mencintai hg.




Thursday, 24 May 2012

assalamualaikum..

aku BENCI !!! 

aku benci hang AMIR HAKIM....
klu bleh aq nk bgi ja hg bca apa yg aq type nih..
hg prasan hg taw dk..

aq usya hg sbab aq nk test ja hg tu mcm mana...
prasan ka dak...
hg tu prasan kta aq ska kt hg...
weyh please la..aq dh ada org lain...
...dan org tu lebih baik dri hg ta dak..
BANGANG

past d0k crita kt org kta aq sy0k sendiri..
mmg bngang la hg nih..

untuk pengetahuan hg..aq setia kt sorang ja..
 aq x leh abq spa...yg pasti aq syg dia sngat2..
dan aq x mau pisah ngan dia..
aq akn setian dkt dia sorang ja..
aq setia kt dia dh setahun setengah..

bkn mcm hg PLAYBOY TAHAP GABAN...

...buat seseorang yg aq syg.. 
.. aq syg hg sngat2..
..dan aq harap hg x hampakan aq...

bila aq dngaq lgu ni aq akn rindu hg




aq syg hg kerana ALLAH..



Tuesday, 13 March 2012

rsa besalah sngat + sedih...



''cinta!
cinta fitrah setiap manusia x kira kaum ADAM mahupun HAWA!
kalau dia x sukakan seseorang atau cintakan seseorang itu ia bermaksud dia x normal lah kan?hehe
sebenarnya x salah kalau kita nak admire seseorang tu tapi kalau boleh jangan beritahu dia nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah,beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..
bagi yang xtaola lagi,COUPLE TUU SEBENARNYA HARAM di sisi ISLAM kerna ia bagai mendekati zina!

~Dalil yang lebih kuat menetang hubungan percintaan ini terdapat dalam Surah Al-Israa’(17) ayat 32:

“Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.”




kt atas tu adik angkat aku yg tulis kt wall dia..
bila aku bca trasa sngat2...bkn apa aku rsa besalah sngat2..
bila aku bca tu, aku terpikiaq blik...
apa yg aku buat slama nih...

serious abq aku ada sukakan seseorang....
pastu, bila aku ska kt bdak tu...
cara aku org dapat cam..
n, org dapat agak yg aku ska kt dia..
past bila depa tnya aku...
aku nk abq apa...bila aku kta dk...depa kta aku tipu depa...
bila aku abq depa, cita kt org len...

n, serious aku   pnah abq kt org yg aku ska kt dia...
tpi org yg aku rapat jarh...sedihnya..
mungkin Allah dh kurangkan cinta aku kt bdak tu...but, aku still mengharapkan dia..
aku slalu doakan yg Allah jga dia untuk aku..

but, aku takot aku terlalu mengharap...

hmm okaylah..lgi lama lgy aku sedih..
thanks for reading...

 

aku cinta dia kerana Allah..


Monday, 12 March 2012

ahlan wasahlan...

assalamualaikum...
lma dh aku x update hg kn bl0g...
arini dh ari isnin...
i really mizz s0me0ne rigt now...
really2..
aku takot aku sygkan dia lebih dri aku sygkan Allah...
" ya Allah lindungilah aku dri nafsu syaitan"

hmm okaylah.
aku pon tatau nk post apa gy..
keja skolah pon x siap gy..
hmpir2 siap.
ok tataa..
babai..
byeee...

hihi..

really mizz someone right now...


( terserah la klu ada spa nk kta aku gedik)

x kesah pon..
aku akn jdik diri akuw..

assalamualaikum..

ahlan wasahlan...

assalamualaikum...
lma dh aku x update hg kn bl0g...
arini dh ari isnin...
i really mizz s0me0ne rigt now...
really2..
aku takot aku sygkan dia lebih dri aku sygkan Allah...
" ya Allah lindungilah aku dri nafsu syaitan"

hmm okaylah.
aku pon tatau nk post apa gy..
keja skolah pon x siap gy..
hmpir2 siap.
ok tataa..
babai..
byeee...

hihi..

really mizz someone right now...


( terserah la klu ada spa nk kta aku gedik)

x kesah pon..
aku akn jdik diri akuw..

assalamualaikum..

Wednesday, 25 January 2012

sarahaeyo...( sori klu silap eja..x minat korea pown)

salam..hai arini aq nk try boh satu video...
ni khas untuk klas aku..
aku buat video ni taun lepas..
pastu, bila nk upload lam fb amik msa bnyak jam..
tu yg aku x boh tu..
tapa..
kpada syifa razman...
hg nk tngok sngat kn video tu..
meh sini aku tunjuk kt hg..gmbaq hg pon ada lam video tu..
okay...jgn marah erk.. huhu~

ok try la tngok..
okay...
babai..